eliza samara ittf top 16 europe

Eliza Samara si Bernadette Szocs sunt in semifinale la ITTF Europe Top 16!

16 dintre cele mai bune jucatoare de tenis de masa din Europa se intalnesc in acest weekend in turneul ITTF Europe Top 16 care are loc la Montreux. Printre cele 16 jucatoare au fost inscrise in concurs si trei reprezentante ale Romaniei, Eliza Samara, Bernadette Szocs si Daniela Dodean-Monteiro, iar primele doua dintre acestea au ajuns in faza semifinalelor!

Eliza Samara a debutat in concurs impotriva reprezentantei Luxemburgului, Xia Lian Ni. Reprezentanta Romaniei a avut parte de un meci dificil in fata sportivei de origine asiatica si a avut nevoie de cinci seturi pentru a se califica in sferturi, scorul final fiind cel de 11-9 / 14-12 / 9-11 / 11-7 / 8-11 / 5-11 / 11-5. Constanteanca a intalnit apoi in sferturi o alta asiatica, care joaca insa pentru Austria, Jia Liu. De data aceasta, Samara s-a impus ceva mai usor, in patru seturi, scor 11-4 / 7-11 / 11-3 / 11-7 / 13-11.

Bernadette Szocs a avut o misiune relativ usoara in optimi, de partea cealalta a fileului aflandu-se o adversara pozitionata pe locul 124 in lume, ucraineanca Tetyana Bilenko. Bernie a castigat destul de rapid confruntarea, in patru acte, scor 11-4 / 11-6 / 14-12 / 11-9. In faza urmatoarea a competitiei, romanca nu s-a lasat intimidata de faptul ca in fata se afla maghiara Georgina Pota, locul 27 in lume. Bernadette a oferit un nou recital, astfel ca tabela indica la final scorul de 11-7 / 11-6 / 11-5 / 12-10.

Eliza Samara urmeaza s-o intalneasca in faza semifinalelor pe favorita principala a turneului, Jie Li (Olanda). Bernadette Szocs nu si-a aflat inca adversara din penultimul act, aceasta urmand a fi invingatoarea duelului dintre Matilda Ekholm (Suedia) si Sofia Polcanova (Austria). Semifinalele si finalele turneului de la Montreux vor fi transmise in Romania de catre TVR HD, meciurile din penultimul act fiind programate de la ora 11:00.

La final notam si prezenta Danielei Dodean-Monteiro. Aradeanca a fost eliminata in faza optimilor de catre Jia Liu si astfel n-a avut ocazia de a o intalni in sferturi pe coechipiera si buna sa prietena, Eliza Samara.

Mult succes Eliza si Bernie in meciurile de maine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *