Paul Pepene a incheiat cea mai dificila proba olimpica de schi fond

Astazi dimineata s-a disputat la Pyeongchang proba regina a schiului fond, cea de 50 de kilometri. La startul concursului care s-a desfasurat in stilul clasic a fost prezent si Paul Pepene, cel mai valoros fondist de la noi din tara.

Plecat in cursa cu numarul de concurs 38, Paul Pepene a fost prezent la mijlocul plutonului pe intreg parcursul cursei. Sportivul nostru a incercat sa intre intre primii 30 de fondisti ai probei, insa pana la urma s-a clasat pe locul 32. Distanta fata de invingator a fost una foarte mare, de peste zece minute, insa acest lucru nu este de mirare atat timp cat competitia a durat peste doua ore.

Medalia de aur a fost castigata de catre finlandezul Iivo Niskanen, care i-a depasit pe rusii Alexander Bolshunov si Andrey Larkov, medaliati cu argint si bronz.

Cea mai buna clasare a fondistilor romani prezenti la Pyeongchang ramane locul 18 obtinut de Paul Pepene si Alin Cioanca in proba de sprint pe echipe. De asemenea, merita notata si clasarea pe pozitia a 24-a a lui Paul la skiatlonul de 30 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *